La Mulți Ani, agenția de presă Rador - Radio România!

  • 16 Iunie 2018 10:40
La Mulți Ani, agenția de presă Rador - Radio România!

Agenția de Presă RADOR a Radio România a început să se organizeze în primele luni ale anului 1990, ca răspuns la căutarea de informații a mass-media care începea să înflorească.

Agenția de Presă RADOR – „Radio Observator”, pentru a-i traduce numele – este una din principalele surse de informare ale posturilor Radio România, ca și ale instituțiilor importante ale statului român.

Înființată în 1990 ca redacție a Radiodifuziunii Române, a fost onorată să poarte numele primei agenții de presă moderne interbelice. RADOR-ul interbelic, născut la 16 iunie 1921 ca firmă privată, preluat în 1925 în proprietatea statului, era o prescurtare de la „Radio Orient”.

La 28 de ani de la naștere, Agenția de Presă RADOR este astăzi un actor și vector important de comunicare națională. Aceasta transmite informații furnizate de impresionanta rețea de reporteri și corespondenți a Radio România și efectuează profesionist monitorizări extrase din emisiunile a  peste peste 57 de posturi de radio și televiziune din România și din lume, din peste 400 de publicații străine și peste 80.000 de surse web, preluate în 15 limbi străine, din Europa, America de Nord, America Latină și, parțial, Asia, Africa și Australia.

Materialele unice de istorie orală, documentarele, calendarele, informațiile și analizele din presa externă, monitorizările personalizate, materialele inedite, știrile altfel, furnizate de o echipă profesionistă, pot fi regăsite și pe site-ul nostru, www.rador.ro.

La mulți ani, Rador, la mulți ani tututor cititorilor noștri!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău