La mai multe grădinițe din capitală au avut loc controale inopinate

  • 05 Noiembrie 2021 16:23
La mai multe grădinițe din capitală au avut loc controale inopinate

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău a verificat în săptămâna curentă organizarea procesului de alimentație a copiilor în 50 de grădinițe din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, controalele s-au axat pe respectarea meniului zilnic de repartiție, în corespundere cu Meniul model unic pe 10 zile, identificarea calității produselor alimentare utilizate pentru hrană, îndeplinirea atribuțiilor comisiilor de triere din cadrul grădinițelor, respectarea actelor normative regulatorii în procesul de organizare a alimentației etc.

După verificările din grădinițe, s-a constatat că bucatele preparate pentru copii sunt de calitate bună, organizarea alimentației corespunde rigorilor impuse de autorități, iar produsele alimentare livrate instituțiilor de către agenții economici este bună, cu excepția unor loturi de fructe și legume.

În urma vizitelor de monitorizare, responsabilii DGETS au convocat în ședință managerii grădinițelor, unde le-au fost reamintite rigorile impuse de autorități vizavi de monitorizarea procesului de alimentație a copiilor. Conducătorii instituțiilor unde au fost constatate abateri, urmează să prezinte explicații.

Măsura de control a venit ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații referitoare la faptul că la o grădiniță din oraș, în timpul preparării terciului de ovăz au fost observate corpuri străine. În cazul respectiv, produsul alimentar a fost înlocuit cu altul, iar copiii au primit hrană calitativă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău