La intrarea în satul Tomai au fost desenate semne de război interzise prin lege

  • 04 Mai 2022 12:13
La intrarea în satul Tomai au fost desenate semne de război interzise prin lege

La intrarea în satul Tomai din raionul Ceadîr-Lunga, pe traseu a fost scris cu vopsea în limba rusă: „Găgăuzia este cu voi”, literele „Z” și „V” fiind scoase în evidență prin vopsea de culoare oranj. Sub inscripție a fost desenată și panglica negru-oranj Sf. Gheorghe ꟷ simboluri de război interzise prin lege.

Contactată de IPN, Olga Dutca, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Ceadîr-Lunga, a precizat că au loc verificări, iar ca urmare va fi emisă o decizie în conformitate cu legislația în vigoare.

În Republica Moldova, prin modificarea Codului Contravențional, au fost interzise simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Printre acestea și literele „Z”, „V”. Persoanele fizice care nu respectă interdicția riscă amenzi până la nouă mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore, persoanele cu funcție de răspundere – amendă până la 18 mii de lei, iar persoanele juridice – până la 30 de mii de lei.

Potrivit reprezentanților Poliției, până în prezent au fost înregistrate peste 60 de cazuri ce vizează încălcarea normelor legale ce interzic utilizarea simbolurilor de război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău