La Hâncești a fost depusă prima cerere de înregistrare în susținerea unui candidat la funcția de deputat

  • 17 Ianuarie 2020 12:25
La Hâncești a fost depusă prima cerere de înregistrare în susținerea unui candidat la funcția de deputat

La Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 38, mun. Hâncești a fost depusă prima cerere de înregistrare a grupului de inițiativă în susținerea unui candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2019.

Este vorba de grupul de inițiativă în susținerea lui Vitalie Balinschi, din partea Partidului Politic Șor, a comunicat președinta CECEU Hâncești, Zinaida Dubceac.

Ea a precizat că CECEU nu a luat încă decizia de înregistrare a grupului.

Potrivit planului calendaristic, grupurile de inițiativă pot depune cererile de înregistrare până la 24 ianuarie, inclusiv. După înregistrare, acestea pot iniția colectarea de semnături în favoarea candidaților, procedură care poate fi efectuată până la 13 februarie, inclusiv. Pentru înregistrarea în cursa electorală, candidații bărbați trebuie să colecteze cel puțin 500 de semnături în favoarea lor, iar femei – 250.

Amintim că în circumscripția uninominală 38 Hâncești vor avea loc alegeri parlamentare noi după ce deputatul PDM ales la 24 februarie 2019, Alexandru Botnari, a renunțat la mandat, revenind la funcția de primar al municipiului Hâncești.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău