La Giurgiulești a fost instalat un sistem mobil de dezinfecție automat

  • 10 August 2018 13:27
La Giurgiulești a fost instalat un sistem mobil de dezinfecție automat

La intrarea în satul Giurgiulești, raionul Cahul, a fost instalat un sistem mobil de dezinfecție automat. Acesta are capacitatea de dezinfectare a tuturor tipurilor de mijloace de transport în timp scurt. Instalația este utilizată în premieră în Republica Moldova.

Solicitat de IPN, șeful Direcției supraveghere sanitar veterinară, Maxim Sârbu, a declarat că sistemul a fost instalat acum trei zile și funcționează la capacitate înaltă. Acesta dezinfectează toate unitățile de transport care intră în țară, atât din România, cât și din Ucraina. Potrivit lui Maxim Sârbu, este vorba despre o platformă pe care urcă unitatea de transport, inclusiv cele cu greutate foarte mare. Pe platformă sunt instalate injectoare care dispersează dezinfectantul pe unitatea de transport.

Instalarea sistemului mobil de dezinfecție automat s-a făcut având vedere situația nefavorabilă la pesta porcină africană din țările vecine și pe teritoriul Republicii Moldova. Echipamentul a fost procurat anul trecut dintr-un grant oferit de Uniunea Europeană.

Recent ANSA a ridicat restricțiile aplicate în satul Mereni, Anenii Noi, după 60 de zile de carantină dictată de focarul de pestă porcină africană confirmat la 8 iunie. În acest moment, focare active de pestă porcină mai sunt în localitățile Giurgiulești, Cahul, Vulcănești și Comrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău