La Ghenicesk, a fost dat dispărut viceguvernatorul rus al regiunii Herson. Presa kremlinului: Gubarev a fost arestată pentru acte de corupție

  • 16 Noiembrie 2022 15:10
La Ghenicesk, a fost dat dispărut viceguvernatorul rus al regiunii Herson. Presa kremlinului: Gubarev a fost arestată pentru acte de corupție

La Genichesk, șeful adjunct al administrației ruse a regiunii Herson, Ekaterina Gubareva, a fost dată dispărută, scrie ROSBALT, citat de Rador.

Despre dispariție a anunțat soțul acesteia, fostul 'guvernator al poporului' din Donețk, și în prezent militar în cadrul Forțelor Armate Ruse, Pavel Gubarev. 

Potrivit lui Gubarev, soția sa nu a mai luat legătura cu el de la ora 16:30, de marți, 15 noiembrie. Ea a fost văzută ultima dată în clădirea guvernului regional din Ghenicesk. El a menționat că nu a reușit să ia legătura nici cu guvernatorul interimar al regiunii, Vladimir Saldo, pentru a afla unde se află Ekaterina, relatează RBC.

Potrivit datelor postate pe site-ul administrației regionale ruse, Gubareva este responsabilă pentru digitalizare și politica socială în guvernul regiunii Herson.

Presa rusă scrie însă că aceasta nu a dispărut, dar a fost arestată.

„Ministerul Afacerilor Interne a reținut-o pe adjuncta șefului Guvernului regiunii Herson pentru digitalizare și politică socială Ekaterina Gubareva în cazul unei infracțiuni economice, au informat organele de drept”, a anunțat TASS.

Amintim că jurnaliștii de investigație de la Meduza, cei care au anunțat în premieră încă din luna iunie că Vladimir Putin vrea să anexeze toate teritoriile ucrainene ocupate, nu doar regiunile Donețk și Lugansk pe care le-a folosit drept pretext pentru declanșarea invaziei, scriau la momentul respectiv că Moscova intenționează să îi tragă pe linie moartă pe oficialii locali din cauza temerilor că ar putea deturna fondurile alocate acestor regiuni.

Deocamdată însă Kremlinul i-a lăsat în funcție pe liderii autorităților „civilo-militare” pe care le-au instalat în Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău