La Florești este în curs de finalizare montarea noii stații de epurare a apelor uzate

  • 15 Octombrie 2023 16:20
La Florești este în curs de finalizare montarea noii stații de epurare a apelor uzate

Orașul Florești și localitățile din vecinătate vor beneficia de o nouă stație de epurare a apelor uzate. Lucrările de construcție-montaj a noii stații se află la etapa de finalizare în cadrul unui proiect regional implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

ADR Nord a monitorizat vineri, 13 octombrie, progresul lucrărilor executate la noua stație de epurare din Florești, unde au fost montate cinci bioreactoare moderne, cu debitul total de 1.500 m3/zi. 

„Odată cu finalizarea integrală a proiectului, circa 4.300 de gospodării și 118 agenți economici vor avea acces la prestarea serviciului de epurare”, indică ADR Nord.

Valoarea proiectului „Construcția stației de epurare regională și extinderea rețelelor de canalizare în orașul Florești” constituie 32,9 milioane de lei (cca 1,65 mln de euro), din care 29,6 mln lei – alocate din FNDRL. Primăria orașului Florești a contribuit cu 3,3 mln lei, ceea ce reprezintă 10% din valoarea proiectului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
7
Thu
6
Fri
5
Sat
6
Sun
7
Arhivă Radio Chișinău