La evaluarea „dosarelor politice” vor fi antrenați și avocații persoanelor vizate în aceste cauza

  • 26 Februarie 2020 09:58
La evaluarea „dosarelor politice” vor fi antrenați și avocații persoanelor vizate în aceste cauza

La evaluarea celor 38 de dosare penale, instrumentate pe motive politice vor fi antrenați și avocații persoanelor vizate în aceste cauze, anunță Procuratura Generală.

Apărătorii sunt solicitați să prezinte procurorului general argumente și probe care ar dovedi instrumentarea pe motive politice a dosarelor împotriva clienților lor. Datele vor fi examinate de Grupul de control instituit de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Grupul de control nu substituie acuzatorul de stat și nu intervine în independența lui decizională, concluziile acestuia urmând a fi luate în calcul pentru asigurarea unei cercetări judecătorești complexe sau, după caz, renunțarea la învinuire, astfel încât părților implicate să le fie asigurat dreptul la un proces echitabil, se arată într-un comunicat al procuraturii.

Membrii grupului au început, de săptămâna trecută, să evalueze fiecare cauză penală inclusă în lista celor presupuse că ar fi fost instrumentate politic. Ulterior, informațiile vor fi dezbătute și analizate de conducerea Procuraturii, împreună cu procurorii de caz.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău