La Drochia a avut loc recepția la finalizarea construcției sistemului de alimentare cu apă potabilă

  • 17 Decembrie 2021 10:56
La Drochia a avut loc recepția la finalizarea construcției sistemului de alimentare cu apă potabilă

Peste 20 de mii de locuitori ai orașului Drochia beneficiază de servicii modernizate de alimentare cu apă potabilă, grație unui proiect finanțat de Uniunea Europeană inaugurat recent. Ieri, a avut loc o nouă ședință a Comitetului director local (CDL) al proiectului și evenimentul de recepție la finalizarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de alimentare cu apă potabilă, transmite MOLDPRES.

În cadrul întrunirii, primarul de Drochia Nina Cereteu, președinta CDL, a adus la cunoștința participanților la întrunire deciziile și concluziile din procesul-verbal al precedentei ședințe a CDL. De asemenea, președinta CDL a prezentat riscurile care pot apărea după implementarea proiectului, scrie sursa citată.

„Participanții la întrunire și responsabili de construcția și montarea noului sistem de alimentare cu apă s-au deplasat în teren pentru a se documenta în privința lucrărilor de construcție-montaj executate în cadrul proiectului. În contextul evenimentului de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului, membrii comisiei au semnat actele de recepție ce atestă finalizarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului modernizat de alimentare cu apă”, indică Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Lucrările de construcții efectuate la Drochia prevăd: 19,5 km de rețea de alimentare cu apă reabilitate; cinci sonde arteziene reabilitate; 1200 conexiuni ale consumatorilor.

Valoarea totală a proiectului constituie 91,73 milioane de lei, dintre care 85,25 mln de lei – acordați de Uniunea Europeană și 6,47 mln de lei – contribuție locală.

Măsura investițională și „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” a fost finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău