La Curtea de Apel Chișinău a fost desemnat un nou președinte

  • 28 Iulie 2020 14:36
La Curtea de Apel Chișinău a fost desemnat un nou președinte

Curtea de Apel Chișinău va avea un nou președinte. Este vorba despe Vladislav Clima.

Candidatura acestuia a fost desemnată astăzi de către Consiliul Superior al Magistraturii și urmează a fi aprobată de șeful statului.

Vladislav Clima este cunoscut în spațiul public drept judecătorul care a anulat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. O investigație a Ziarului de Gardă relevă faptul că Vladislav Clima este unul dintre cei mai bogați magistrați din Republica Moldova. El și-a început activitatea în sistemul de justiție în calitate de avocat, iar din 2006 accede în funcția de judecător la Ciocana, iar în 2017 e ales judecător la Curtea de Apel Chișinău. El a fost vicepreședinte la Judecătoria Ciocana.

Un alt candidat la funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău a fost și judecătorul Iurie Iordan, și el implicat în dosare catalogate de presă și societate civilă drept scandaloase. Iurie Iordan și-a început activitatea în calitate de procuror la Procuratura Ialoveni, ulterior a devenit judecător la Judecătoria Hâncești.

Din 2008 este judecător la Curtea de Apel Chișinău și din 2016 este și vicepreședinte al acestei instanțe.

Funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău a devenit vacantă acum un an, după ce a expirat mandatul de patru ani al fostului președinte al instanței, Ion Pleșca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău