La Comrat vor fi organizate o serie de evenimente dedicate Limbii Române

  • 05 Septembrie 2015 11:54
La Comrat vor fi organizate o serie de evenimente dedicate Limbii Române

Ambasada României în Republica Moldova anunță că în perioada 7-9 septembrie vor fi organizate o serie de evenimente dedicate Limbii Române la Comrat. În cele trei zile vor fi derulate filme și spectacole.

În prima zi, va avea loc Conferința Internațională „Limbă, Etnie, Comunicare”, care se află la a treia ediție. Conferința se va desfășura la Centrul de Informare al României de la Universitatea de Stat din Comrat.

În ziua a doua, publicul va putea viziona filmele românești cu subtitrare în limba rusă: „Orient Express”, „Nuntă în Basarabia”, „Restul e tăcere”.

Ziua a treia are genericul: „Ziua teatrului românesc” și va cuprinde audiții și vizionări ale unor piese de teatru. Printre acestea vor fi „Vocea patriotului naționale”, „O noapte furtunoasă” și „Chirița în provincie”. Spectacolele vor putea fi vizionate în Sala Centrului European din Comrat.

Evenimentul se va desfășura în parteneriat cu Universitatea de Stat din Comrat, Centrul de Informare al României din Comrat, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, TVR Moldova, Radio Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău