La Comrat va fi deschis un laborator pentru detectarea COVID-19

  • 29 Iulie 2020 18:53
La Comrat va fi deschis un laborator pentru detectarea COVID-19

În municipiul Comrat, UTA Gagauz-Yeri, urmează să fie deschis un laborator specializat pentru detectarea infecțiilor virale, inclusiv coronavirusului și gripei, transmite MOLDPRES.

Conform unei dispoziții a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Centrul de Sănătate Publică (CNP) din Comrat va fi dotat cu un aparat frigorific de laborator și un distilator pentru apă. Echipamentul face parte dintr-o donație pentru țara noastră din partea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională și Organizația Mondială a Sănătății, precizează sursa citată.

Potrivit lui Ivan Hasta, șeful CNP Comrat, laboratorul va fi operațional în următoarele luni. „Am pregătit deja devizul de cheltuieli pentru reparația încăperilor necesare și unde va fi instalat utilajul. Specialiști care vor face testările avem. Vom testa, în primul rând, la COVID-19, însă posibilitățile laboratorului vor fi mult mai extinse”, a explicat Ivan Hasta pentru gagauzinfo.md.

Anterior, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a spus că laboratoare similare vor fi deschise în mai multe regiuni din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău