La Comrat a fost elaborat un plan de reducere a furturilor

  • 04 Octombrie 2018 15:27
La Comrat a fost elaborat un plan de reducere a furturilor

Membrii Consiliului de securitate al municipiului Comrat au elaborat un plan de acțiuni pentru combaterea delincvențelor. Astfel, comunitatea și-a propus să reducă cu 80%, până la finele anului 2019, numărul furturilor în municipiu, transmite MOLDPRES

Potrivit Consiliului, în următorii doi ani, la Comrat va fi lansată o campanie de informare a locuitorilor municipiului despre modalitățile de prevenire a furturilor și cum să acționeze în caz că sunt martori ai unei infracțiuni.

„Pentru ca populația să conștientizeze necesitatea adoptării unui comportament preventiv, vor fi organizate întâlniri cu reprezentanți ai autorităților publice locale, cu directorii unităților de învățământ, cu asistenți sociali, reprezentanți ai mediului de afaceri și societății civile, voluntari și colaboratori de poliție, în cadrul cărora vor fi identificate și dezbătute problemele existente la nivelul comunității”, se indică într-un comunicat al Inspectoratului General de Poliție (IGP).

De asemenea, va fi implementat un program educativ, pentru a reduce numărul de copii și adolescenți implicați în comiterea furturilor din locurile publice. Totodată, comunitatea își propune să instaleze 20 de camere video în cele mai aglomerate locuri ale orașului.

În opt luni ale anului 2018, în municipiul Comrat au fost înregistrate 58 de cazuri de furturi de la întreprinderi, din gospodării și locurile publice, suma totală a prejudiciului constituind 623 mii lei.  

Consiliul de securitate comunitară din Comrat a fost creat în 2017, în cadrul proiectului ”Promovarea implicării societății civile în consolidarea securității comunitare”. Acesta este realizat de către Institutul de Politici Publice în colaborare cu IGP și susținut financiar de către Departamentul de stat al Statelor Unite ale Americii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău