La CNA va funcționa o celulă de intervenție anticorupție în sistemul educațional

  • 02 Septembrie 2019 15:45
La CNA va funcționa o celulă de intervenție anticorupție în sistemul educațional

La Centrul Național Anticorupție va funcționa o celulă de intervenție care va examina reclamațiile privind colectarea plăților informale în sistemul educațional, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, reclamațiile vor putea fi depuse la adresa electronică a CNA: [email protected], la sediul Centrului în sala de audiență, la linia națională anticorupție, cu apel gratuit 24 din 24 de ore, la numărul de telefon: 0 800 55555, dar și pe pagina de Facebook a Centrului.


Măsura vine drept urmare a unui plan comun de activități dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și CNA, și a unui ordin emis de MECC: „Cu privire la unele acțiuni de prevenire și combatere a fenomenului colectărilor plăților informale în sistemul educațional”.

Ordinul prevede ca profesorii și managerii instituțiilor de învățământ să reacționeze prompt în „contracararea fenomenului corupției în cadrul instituțiilor de educație, prin examinarea și elucidarea situațiilor concrete de implicare a subiecților în cazuri de corupție”.

CNA și MECC se vor concentra pe promovarea politicilor de integritate în sistemul educațional prin organizarea de instruiri anticorupție și prin informarea corpului didactic și a părinților  cu privire la ilegalitatea și inadmisibilitatea inițierii și instigării la colectarea plăților informale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău