La Chișinău va fi lansată Cartea poveștilor abandonate

  • 25 Mai 12:38
La Chișinău va fi lansată Cartea poveștilor abandonate

Cartea „Povești abandonate” va fi lansată la Chișinău pe 28 mai. Volumul recuperează texte pentru copii scrise de autori din Basarabia începând cu a doua jumătate a secolului al XX-lea și le oferă publicului într-o ediție online. Pentru elaborarea operei literare au fost citite 55 de cărți, 150 de povești semnate de 45 de autori din perioada când în Basarabia cărțile erau tipărite în limba română cu alfabet rusesc. Selecția poveștilor a fost făcută de bibliografe și cercetătoare din cadrul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău, se arată într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Cartea reunește povești și povestiri realizate în perioada anilor 1922-2016 de autorii din spațiul basarabean, cum ar fi Pavel Boțu, Victor, Sanda Lesnea, Aurel Scobioală, Ariadna Șalari , Gheorghe Gheorghiu  și de Ana Lupan.

La ilustrarea volumului a fost propus un stil modern, tehnica ștampilelor handmade. De asemenea, există și o componentă audio a proiectului. Tinerii cititori au posibilitatea să scaneze codurile QR de pe paginile Cărții poveștilor abandonate și să asculte cinci povești în lectura actriței Elena Frunze-Hatman. Vocea actriței este acompaniată de cinci părți din suita muzicală „Carnavalul animalelor” de Camille Saint-Saëns.

Culegerea „Cartea poveștilor abandonate” poate fi accesată gratuit online pe pagina web a Asociației pentru cultură și arte Arbor. Volumul reprezintă un proiect al Asociației Arbor realizat în parteneriat cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău și vine ca o continuare a unui alt program de succes al asociației, „Romanul românesc din stânga Prutului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:4,12 m/s
Thu
27
Fri
24
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău