La Chișinău va avea loc selecția candidaților pentru o bursă a parlamentului german

  • 10 Septembrie 2019 15:41
La Chișinău va avea loc selecția candidaților pentru o bursă a parlamentului german

Un total de 120 de tineri și tinere din 44 de țări ale lumii, printre care se află și Republica Moldova, vor avea posibilitatea de a cunoaște sistemul parlamentar al Germaniei. Cu ocazia selecției candidatelor și candidaților din Republica Moldova, la Chișinău va fi prezentă o delegație a Bundestagului german, condusă Manfred Grund, se arată într-un comunicat al Ambasadei Germaniei, transmite IPN.

„Președinta Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, precum și președintele Grupului de prietenie cu Republica Federală Germania, Igor Grosu, și președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adrian Lebedinschi, se vor întâlni în data de 16 septembrie, ora 16:00, la Chișinău cu reprezentanții Germaniei”, se arată în comunicat.

Programul va debuta în luna martie a anului 2020 și se va finaliza la sfârșitul lunii iunie 2020.

Cei selectați în programul „Bursa Parlamentară Internațională” a Bundestag-ului vor beneficia de o bursă din partea parlamentului german. De asemenea, potrivit comunicatului, programul are ca scop urmărirea îndeaproape a proceselor decizionale democratice și celor politice.

„Bursierele și bursierii nu doar lucrează în biroul unei deputate sau al unui deputat al Bundestag-ului, dar pot să frecventeze și cursurile universităților din Berlin.”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, toate cheltuielile de transport, cazare și asigurare, precum și o bursă lunară, sunt acoperite de Bundestag-ul German.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău