La Chișinău s-a deschis târgul de cariere moldo-român

  • 31 Octombrie 2017 17:50
0%
00:00:00
00:00:00

La Chișinău s-a deschis astăzi târgul de cariere moldo-român. În jur de 3000 de locuri de muncă sunt puse la dispoziția celor care vor să-și găsească un serviciu. Cele mai solicitate domenii sunt în continuare cele din IT și economie. 

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă pot veni marți și miercuri la Palatul Național din Chișinău, la Târgul de cariere moldo-român. Peste 40 de companii Republica Moldova și România, dar și multinaționale propun peste 3000 de locuri de muncă, programe de voluntariat sau internship. Cele mai multe oferte sunt pentru specialiștii în IT și finanțe, spune purtătorul de cuvânt al Târgului, Ioana Oros.

„Sunt foarte multe oferte în domeniul financiar, audit financiar. Se caută vorbitori de limbi străine: franceză, engleză, rusă. Se caută IT-iști. Sunt locuri de muncă inclusiv în inginerie, telecomunicații”, a declarat Ioana Oros.

Mulți dintre cei veniți la Târgul de Cariere sunt studenți. Tinerii spun că vor un serviciu cu orar flexibil ca să poată merge și la universitate.

„Caut un serviciu în IT, în securitate cibernetică. Vreau să fie part-time, să merg și la universitate.

-Ați reușit să găsiți ceva?

-Nu, toți caută angajați full-time.”

Potențialii angajați își doresc salarii bune și un serviciu unde să le fie respectate drepturile.

Cunosc limbi străine și-mi caut un serviciu într-un birou. Aș vrea un salariu de 6000-7000 de lei și până la 40 de ore de muncă pe săptămână.

Unii angajatori spun că nu cer neapărat experiență, ci interes pentru a învăța. La târg au fost și câteva companii care propuneau locuri de muncă în România.

„E vorba de specialiști în domeniul auditului, care să aibă 3-5 ani  de experiență. Avem interes pentru studenți care să fie în căutare de internship-uri. Noi avem birouri în Chișinău, Iași, București, Timișoara. Dacă persoanele au cetățenie română, îi așteptăm cu brațele deschise”.

„-Cerem să fie studii de licență și cunoașterea limbii engleze la nivel mediu.  Contabilitate, vorbitori de limbi străine. Asigurăm toartă informația necesară de la zero.

-Ce salarii oferiți?

- Pentru început salariul de 4400, este salariul net”

Și unele instituții de stat din Republica Moldova au venit la Târgul de Cariere pentru a-și căuta angajați. Târgul de Cariere este la cea de-a 12 ediție și are loc de două ori pe an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău