La Chișinău începe Congresul Mondial al Familiei, la inițiativa lui Igor Dodon

  • 14 Septembrie 2018 09:19
La Chișinău începe Congresul Mondial al Familiei, la inițiativa lui Igor Dodon

La Chișinău începe astăzi Congresul Mondial al Familiei, la inițiativa președintelui Igor Dodon. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el a precizat că scopul reuniunii, care va avea loc timp de două zile la Palatul Republicii, este „consolidarea familiei ca cea mai importantă instituție a societății”.

La eveniment și-au confirmat prezența secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Petro Parolin, dar și vice-președinta Dumei de Stat din Rusia, Olga Epifanova. 

Congresul Mondial al Familiilor este o organizație ultra-conservatoare din Statele Unite, care militează pentru valorile „familiei tradiționale”, dar și împotriva dreptului la avort și contra membrilor minorității LGBT. 

Mai mulți analiști și formatori de opinie au criticat inițiativa, menționând că în acest fel Igor Dodon și-ar face publicitate electorală. Mai mult, aceștea au afirmat că Congresul Mondial al Familiilor ar fi o adunare de conservatori homofobi și sexiști, care-și apără viziunile cu studii false și sunt finanțați în mod obscur de oligarhi ruși.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău