La Chișinău are loc „Școala finanțelor moderne”, ediția a III-a, cu sprijinul Băncii Naționale a României

  • 14 Septembrie 17:55
La Chișinău are loc „Școala finanțelor moderne”, ediția a III-a, cu sprijinul Băncii Naționale a României

Banca Națională a Moldovei (BNM) a dat startul celei de-a treia ediții a programului „Școala finanțelor moderne”, un proiect dedicat formării viitorilor economiști ai Republicii Moldova și realizat în cooperare cu Banca Națională a României și ASE București. Programul este destinat studenților și masteranzilor de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) și se va desfășura în perioada 14-22 septembrie 2024, oferindu-le tinerilor oportunitatea de a explora domeniul financiar dintr-o nouă perspectivă.

Cei 19 participanți, selectați prin concurs, vor avea ocazia să participe la dezbateri de specialitate și prelegeri susținute de personalități din domeniul financiar-bancar din România. De asemenea, programul include un itinerariu cultural în orașe precum Iași, Brașov, Suceava și Sinaia, completând astfel experiența de învățare, subliniază organizatorii.

Înainte de plecare, tinerii au fost încurajați cu un mesaj transmis de guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu.

Sunteți aici datorită ambiției și dorinței voastre de a învăța, iar acest lucru mă face să am mare încredere în viitorul Republicii Moldova: voi sunteți specialiștii de mâine, voi veți continua construirea unei societăți prospere, pe criterii de stabilitate și dezvoltare durabilă”, a spus Anca Dragu.

Potrivit organizatorilor, obiectivul programului „Școala finanțelor moderne" este de a contribui la dezvoltarea unei noi generații de profesioniști, capabili să sprijine consolidarea sectorului economic și promovarea incluziunii financiare.

La final, participanții vor primi certificate semnate de guvernatorii BNM și BNR, precum și de rectorii ASE București și ASEM.

Proiectul este implementat de Banca Națională a Moldovei, cu sprijinul Băncii Naționale a României (BNR).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău