La Chișinău are loc Reuniunea Teatrelor Naționale (PROGRAM)

  • 24 Septembrie 2017 21:51
La Chișinău are loc Reuniunea Teatrelor Naționale (PROGRAM)

La Chișinău continuă Reuniunea Teatrelor Naționale, eveniment în cadrul căruia sunt prezentate spectacole teatrele din Chișinău, Sibiu, Craiova, Iași, București.  

Duminică, 24 septembrie, spectatorii pot vedea, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău spectacolul „Oidip”, o producție a Teatrului Național din Sibiu. Reprezentația începe la ora 19:00, în sala mare a Teatrului „Mihai Eminescu”.

Spectacolul este o adaptare după „Oidip la Colonos” și „Oidip Rege” de Sofocle și este montat de regizorul Silviu Purcărete. „Oidip” reprezintă o pictură a spaimelor, a presentimentelor și a nefericirii, în spiritul marilor maeștri, o tălmăcire actuală a unui destin de legendă.

Săptămâna viitoare, publicul va putea urmări spectacole precum „Patru piesuțe politice pentru dușmani” jucat de actorii Teatrului Național Târgu-Mureș, spectacolul „Exploziv” a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova. Actorii de la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iași vor prezenta publicului spectacolele: „Goldberg Show. Facerea lumii și alte întâmplări” și „Seceta Roșie”.

Cea de-a treia ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale se va încheia cu spectacolul „Seceta Roșie” a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.

În acest an, la reuniunea Teatrelor Naționale aduc spectacole actorii teatrelor din Chișinău, Cahul și Bălți. Din România, vin actorii de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” București, Teatrul„Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul Național Târgu-Mureș și Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău