La Chișinău are loc Forumul Cultural Internațional „Patrimoniul Cultural, Provocări și Oportunități”

  • 18 Aprilie 20:45
La Chișinău are loc Forumul Cultural Internațional „Patrimoniul Cultural, Provocări și Oportunități”

Forumul dedicat Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor are loc în zilele de 18 - 19 aprilie 2024, cu începere la ora 10.00, la sediul Muzeului Național de Istorie al Moldovei (strada 31 August 1989, nr. 121A, Chișinău), anunță Ministerul Culturii al Republicii Moldova într-un comunicat de presă.

Forumul își propune să analizeze aspectele multiple ale patrimoniului cultural, explorând atât provocările cu care se confruntă, cât și oportunitățile pe care le prezintă. Evenimentul reprezintă o ocazie deosebită de a promova conștientizarea valorii și aprecierea patrimoniului cultural. În cadrul acestui eveniment sunt planificate paneluri de discuție pe diverse teme, cum ar fi politica în domeniul patrimoniului cultural, patrimoniul ca factor al dezvoltării economice, dezastre și conflicte prin prisma Cartei de la Veneția, patrimoniul cultural construit, patrimoniul arhitectural rural, arta plastică monumentală, precum și câteva expoziții relevante în acest domeniu.

Forumul reunește experți naționali și internaționali, actori interesați din diferite medii și va încuraja un dialog și o colaborare semnificativă în vederea conservării și promovării bogatei moșteniri culturale moldovenești și europene. Acest eveniment oferă o platformă pentru ca Moldova să stabilească conexiuni și să formuleze strategii care vor influența direcția viitoare a industriilor culturale și turistice ale țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău