La Chișinău a fost marcată Ziua Mondială a Teatrului

  • 27 Martie 2019 17:55
La Chișinău a fost marcată Ziua Mondială a Teatrului

Spectacolul „Sfatul Țării” – inspirat din evenimentele istorice de acum 100 de ani, va fi prezentat diseară la Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău. Tot astăzi, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului a fost prezentat catalogul „Eugeniu Ureche, Teatrul nu se termina niciodată” și albumul de bilanț „Teatrul care ne unește, cronică ilustrată a celor 4 ediții ale Reuniunii Teatrelor Naționale Românești la Chișinău”.

Datorită votului din Sfatul Țării pentru Unirea Basarabiei cu România, la 1918, a apărut și Teatrul Național de la Chișinău, susține directorul Teatrului Mihai Eminescu, Petru Hadârcă, inițiatorul reuniunii teatrelor naționale, proiect care se desfășoară de mai mulți ani pe ambele maluri ale Prutului.

Potrivit lui Petru Hadârcă, spectacolul „Sfatul Țării” este o coproducție a teatrelor din Iași și Chișinău.

Reuniunea teatrelor naționale din România și Republica Moldova și prezența teatrelor de la Chișinău la București este foarte apreciată dincolo de Prut, a declarat senatorul român Titus Corlățean.

În context, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a apreciat că vocea teatrului este una importantă pentru societate.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului și cea a Unirii Basarabiei cu România a fost dat startul acțiunilor dedicate jubileului de un secol al Teatrului Național, care va fi marcat la 6 octombrie 1921.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău