La Chișinău a demarat Moldova Business Week-2020

  • 19 Noiembrie 2020 14:19
La Chișinău a demarat Moldova Business Week-2020

Comunitatea de afaceri locală și internațională va explora noile tendințe globale și va descoperi potențialul investițional al Republicii Moldova la cea de-a șaptea ediție a forumului Moldova Business Week (MBW), care și-a început astăzi lucrările la Chișinău. Evenimentul se va desfășura în perioada 19-20 noiembrie, în format digital, și este organizat de către Agenția de Investiții, transmite MOLDPRES.

Participanții la eveniment au fost salutați de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, care a relevat că țara noastră are cu ce se mândri la capitolul dezvoltării economice. „Moldova se poate mândri cu multe sectoare economice, însă în fiecare zi lumea se schimbă, apar alte domenii ce devin prioritare. Bunăoară, cum s-a întâmplat în condițiile de pandemie cu digitalizarea și informatizarea. Or, acesta este un început bun și noi trebuie să folosim pe viitor toate resursele atât umane, cât și tehnologice. Avem și ramuri tradiționale, care trebuie să se dezvolte și avem oportunități pentru aceasta. Mă refer la agricultură, la industrie, alte sectoare”, a spus Ion Chicu.

Potrivit premierului, ținând cont de faptul că Republica Moldova este conectată la circuitul economic internațional, țara noastră are multe posibilități în acest sens. „Avem poziții foarte bune din punct de vedere al competitivității macroeconomice, avem indicatori foarte buni, în pofida tuturor rumorilor, avem un sistem bancar-financiar bun, nu avem șocuri valutare, nu avem probleme cu datoria de stat sau cu sistemul bugetar, criterii care ar trebui luate în seamă de eventuali investitori. Cred că în linii mari suntem acum o țară bună pentru investiții, atât din punct de vedere macroeconomic, cât și al multiplelor tratate internaționale de comerț liber la care suntem parte”, a estimat șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău.

Ediția din acest an oferă participanților șansa de a explora strategiile schimbărilor globale prin prisma invitaților speciali, vizionari de talie mondială și oameni de afaceri. Este vorba de Michio Kaku – fizician și futurolog american de origine japoneză, autor al multor cărți devenite bestseller, cunoscut speaker și influencer, cofondator al teoriei corzilor și profesor la catedra de fizică teoretică Henry Semat de la Graduate Center, City University din New York. În calitate de futurist, Kaku prezice tendințe care afectează afacerile, finanțele și modul nostru de viață. De asemenea, va participa Binod Kumar Chaudhary – om de afaceri, om politic și filantrop nepalez. Este președinte al Grupului Chaudhary Nepal și al CG Corp Global, care cuprinde 160 de companii și 123 de branduri. A fost recunoscut ca fiind cea mai bogată persoană din Nepal și singurul miliardar al țării, având o avere netă estimată la 1,7 miliarde de dolari în 2019.

La eveniment vor participa și alți invitați internaționali, angajați guvernamentali și reprezentanți ai mediului de afaceri național. De la speakerii MBW 2020 participanții vor afla despre impactul mega-trendurilor asupra lanțurilor valorice globale și investițiilor străine directe, precum și despre modul în care Moldova poate depăși așteptările investitorilor, oferind acces la o piață de peste un miliard de potențiali consumatori.

Totodată, platforma forumului va fi locul unde își vor prezenta profilul investițional și oferta de parteneriat companii din domeniile TIC, electronică, fashion și sectorul agroalimentar. Tot în cadrul evenimentului, super-brandurile „Made in Moldova” vor împărtăși experiența ascensiunii lor pe plan global, servind drept sursă de inspirație pentru alți antreprenori.

Moldova Business Week este cea mai mare platformă economică a țării, creată cu scopul de a promova imaginea țării, de a stimula fluxurile de investiții, de a informa despre oportunitățile oferite de către Guvernul Republicii Moldova, de a analiza tendințele din domeniu, precum și de a prezenta istoriile de succes ale proiectelor de investiții realizate în Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău