La Chișinău a avut loc reuniunea aniversară a Comitetului bilateral de cooperare dintre Republica Moldova și statul american Carolina de Nord

  • 18 Martie 12:00
La Chișinău a avut loc reuniunea aniversară a Comitetului bilateral de cooperare dintre Republica Moldova și statul american Carolina de Nord

Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, prezent la reuniunea aniversară a Comitetului bilateral de cooperare dintre Republica Moldova și statul american Carolina de Nord, a accentuat realizările remarcabile ale acestei colaborări în diverse domenii, precum cercetare, economie, agricultură și apărare. La rândul său, secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, a declarat că, în contextul invaziei ruse în Ucraina, parteneriatul are un rol foarte important în acest moment periculos, având în vedere crizele cu care se confruntă Rep. Moldova. Mâine urmează să aibă loc semnarea Memorandumului de Înțelegere pentru prelungirea acordului cu încă cinci ani, transmite Radio Chișinău.

La cea de-a 25-a aniversare a Parteneriatului bilateral Republica Moldova - Carolina de Nord, ministrul de Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi a mulțumit partenerilor americani pentru implicarea și cooperarea, pe parcursul acestor ani, în diverse domenii, precum cercetare, economie, cultură, agricultură și apărare.

„Realizările acestui parteneriat sunt într-adevăr remarcabile…au fost ajutați foarte mulți copii. Realizările foarte bune a acestui comitet nu doar fortifică dialogul între cele două țări, dar și servește și ca inspirație pentru parteneriate noi, domenii noi de cooperare”, a declarat Mihai Popșoi.

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău,  Kent DLogsdon, a subliniat necesitatea extinderii parteneriatului, ținând cont de schimbările care se produc în Rep. Moldova, în contextul parcursului de aderare la Uniunea Europeană pe care și l-a asumat.

Carolina de Nord este un element important a parteneriatului dintre SUA și Rep. Moldova. Noi contăm pe Carolina de Nord să ne ajute, împreună cu misiunea noastră, pentru a crea un viitor mai democratic, prosper și mai sigur pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Kent DLogsdon.

La rândul său, aflată la Chișinău, secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, a declarat că, în contextul invaziei ruse în Ucraina, parteneriatul are un rol foarte important în acest moment periculos, având în vedere crizele cu care se confruntă Rep. Moldova.

Parteneriatul dintre Rep. Moldova și Carolina de Nord a fost lansat la 22 aprilie 1999, având drept scop facilitarea cooperării în domeniile economic, cultural, științific, schimburilor academice, apărării și protecției civile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău