La ce preț a fost vândut pachetul de 22,7% din acțiunile vinăriei Purcari (Mold-street)

  • 06 Octombrie 2019 11:59
La ce preț a fost vândut pachetul de 22,7% din acțiunile vinăriei Purcari (Mold-street)

Lorimer Ventures, societate înregistrată în Cipru de fondul Horizon Capital, activi pe piața din Moldova și Ucraina, și-a vândut printr-o ofertă publică accelerată de vânzare participația sa de aproape 23% din acțiunile producătorului de vinuri Purcari, informează Mold-street.com.

Potrivit sursei citate, prețul de vânzare a fost mai mic cu 7% față de închiderea din ședința din 2 octombrie, tranzacția fiind înregistrată pe 3 octombrie, după-amiază în sistemul Bursei de la București

Lorimer Ventures, societate înregistrată în Cipru și al doilea cel mai mare acționar al producătorului de vinuri Purcari (simbol bursier WINE), a lichidat deținerea de 22,7% pe care o avea la companie, prin intermediul unei oferte accelerate, pentru 91 milioane de lei românești, sau circa 19,2 milioane de euro.

Altfel spus valoarea Purcari Wineries Plc (Brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) se ridică la circa 85 milioane de euro. Cine a cumpărat încă nu sa anunțat, dar Purcari menționează că este vorba de mai mulți cumpărători. Vasile Tofan, care a condus investiția Purcari în numele EEGF II din 2012, va rămâne președintele consiliului de administrație al Purcari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău