La Camera de Comerț și Industrie a fost deschis un centru de mediere

  • 19 Noiembrie 2020 15:13
La Camera de Comerț și Industrie a fost deschis un centru de mediere

Centrul de Mediere al Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova a fost deschis astăzi la Chișinău. Deschiderea Centrului a fost posibilă datorită suportului Organizației Internaționale pentru Dezvoltarea Dreptului (IDLO) în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și cu ajutorul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), transmite MOLDPRES.

Centrul își propune să devină unul dintre cei mai proeminenți actori din domeniul medierii în Republica Moldova, oferind servicii de mediere de înaltă calitate și instruire pentru viitorii mediatori și practicieni, contribuind astfel la găsirea unor alternative mai rapide, mai ieftine și mai prietenoase pentru soluționarea litigiilor, conform CCI, transmite sursa citată.

„De la înființarea Centrului de Mediere al CCI, suntem organizația care sprijină mediul de afaceri și cetățenii Republicii Moldova pentru a media conflictele comerciale pe care le au. Acum, cu renovarea noului edificiu, putem contribui și cu servicii de formare inițială și continuă de calitate pentru cei care doresc să fie mediatori și să promoveze medierea în Republica Moldova”, a declarat Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie.  

„Este esențial ca Republica Moldova să atragă învestiții durabile și sănătoase. Sperăm că noul Centru de Mediere va deveni un spațiu predestinat restabilirii relațiilor bune”, a menționat Ljubomir Petruljeskov, conducătorul programului IDLO.

Deschiderea Centrului de Mediere este parte a proiectului „Moldova: Medierea Comercială și Arbitrajul (Etapa a IV-a)”, care are drept obiectiv îmbunătățirea mediului investițional în Republica Moldova prin facilitarea utilizării medierii comerciale și arbitrajului la scară națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău