La Călărași au fost finalizate lucrările de construcție a rețelei de apeduct și canalizare

  • 06 Octombrie 2022 10:15
La Călărași au fost finalizate lucrările de construcție a rețelei de apeduct și canalizare

Proiectul de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Călărași au fost finalizate, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, valoarea lucrărilor recepționate constituie 32,5 milioane de lei (peste 1,6 mln de euro).

„La Călărași au fost executate lucrări de extindere și reabilitare a 15,85 km de conducte de apă (inclusiv 875 de branșamente) și extinderea rețelei de canalizare cu scurgere gravitațională cu lungimea de 4,9 km (inclusiv 234 de racorduri la rețeaua de canalizare). Tot aici, a fost construită o stație de clorinare/dezinfecție, iar autoritățile locale îți propun drept obiectiv regionalizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în această zonă”, indică ADR Centru.

Proiectul "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Călărași" este finanțat de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău