La București se vor desfășura Zilele Filmului din Republica Moldova. Programul evenimentului

  • 20 August 2021 11:04
La București se vor desfășura Zilele Filmului din Republica Moldova. Programul evenimentului

În perioada 27-29 august, la Muzeul Țăranului Român din București (MNȚR) va avea loc evenimentul Zilele Filmului din Republica Moldova.

Evenimentul este organizat la inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în România, în parteneriat cu CNC MOLDOVA , Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR), Institutul Cultural Român, Asociația Industriilor Creative din Moldova (COR), Clubul Țăranului – La Mama.

Evenimentul marchează împlinirea a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova și tot atâția ani de relații diplomatice dintre cele două state, România fiind primul stat din lume care a recunoscut independența Republicii Moldova, în anul 1991.

Zilele Filmului din Republica Moldova prezintă cinefililor filme moldovenești realizate în ultimele două decenii. O partea dintre aceste filme nu au mai fost proiectate în cinematografele din România. Filmele prezentare la Cinema Muzeul Țăranului, cu această ocazie, sunt rodul creației tinerelor generații de cineaști din Republica Moldova, care au găsit o voce identitară distinctă în cinematografia europeană.

Sâmbătă, 28 august, de la ora 15:00, profesioniștii români din cinematografie sunt invitați, alături de cineaștii moldoveni, la o întâlnire de industrie care are ca scop identificarea unor colaborări între România și Republica Moldova.
Cu această ocazie, la proiecții vor fi prezenți, pentru discuții cu publicul: Maxim Chisnicean (regizor „Memoria”), Pavel Brăila (regizor „Shoes for Europe”), Oleg Condrea (artist de decupaj și animator de personaje a filmului „Of”, regizat de Vlad Bogarin), Mihail Rezuneț (regizor „Mamu”), Ronin Terente (actorul principal, compozitorul și co-scenaristul „Today artist, tonight taxist”, regizat de Dumitru Grosei), Lev Voloșin (echipa de producție filmele „Aripi” și seria  „Dji. Death”, regizor Dmitri Voloșin), Valeriu Andriuță (regizor filme: „Eu sunt Dorin”, „Salix Caprea”, „Chers Amis”), Igor Cobileanski (regizor film „Colecția de arome”), Ana-Felicia Scutelnicu (regizor film „Anișoara”) și Valentina Iusuphodjaev (Directorul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova).

Publicul cinefil este invitat să ne fie alături în aceste trei zile de sărbătoare.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

Vineri, 27 august

18:00 – Anișoara (1h 46 min.)
regie: Ana-Felicia Scutelnicu
20:45 Pași pe graniță (1h 12 min.)
Regie: Alecu Deliu

Sâmbătă, 28 august

17:30 Godea, Olegovici! (1h 12 min.)
Regie: Eugeniu Popovici
20:00 Așteptați răspunsul operatorului / Please hold the line (1h 26 min.)
Regie: Pavel Cuzuioc

Duminică, 29 august

Bloc I – 15:00 (program trei filme în regia lui Valeriu Andriuță)
Eu sunt Dorin (23 min.)
Salix Caprea (30 min.)
Chers Amis (23 min.)

Bloc II -17:30
Of (15 min.)
Regie: Vlad Bolgarin
Aripi (8 min.)
Regie: Dmitri Voloșin
Seria Dj. Death (14 min.)
Regie: Dmitri Voloșin
Colecția de arome (14 min.)
Regie: Igor Cobileanski
Mamu (19 min.)
Regie: Mihail Rezuneț)
Today artist, tonight taxist (15 min.)
Regie: Dumitru Grosei
Shoes for Europe (26 min.)
Regie: Pavel Brăilă

20:45 – Memoria (70 min.)
Regie: Maxim Chisnicean
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău