La Bruxelles, ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, a indicat sprijinul pentru securitatea în aprovizionare cu gaze și energie electrică a Republicii Moldova

  • 02 Octombrie 2022 09:16
La Bruxelles, ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, a indicat sprijinul pentru securitatea în aprovizionare cu gaze și energie electrică a Republicii Moldova

Ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, a participat ieri la reuniunea Extraordinară a Consiliului Transporturi, Telecomunicații și Energie în format Energie, organizată la Bruxelles, pentru a discuta măsuri concrete de abordare a problemei prețurilor ridicate la energie și gaze naturale.

În cadrul discuțiilor, Virgil Popescu a indicat sprijinul pentru securitatea în aprovizionare cu gaze și energie electrică a Republicii Moldova.

Acesta a menționat declarația comună adoptată la Odessa în luna septembrie 2022 între România, Republica Moldova și Ucraina pentru stimularea interconectărilor și cooperării în domeniul energiei și creșterea schimburilor bilaterale de energie electrică, în special în perspectiva asigurării siguranței în aprovizionare a Republicii Moldova în această iarnă.

În cadrul reuniunii, România și-a exprimat îngrijorarea alături de alte state membre față de scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream 1 si 2 din Marea Baltică și suportul pentru măsuri la nivel european de creștere a siguranței infrastructurii critice.

De asemenea, a condamnat orice acțiuni deliberate de sabotare a rețelelor de aprovizionare la nivelul UE, cu impact asupra securității și rezilienței comunitare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău