La Bălți a fost destructurată o schemă de trafic de droguri, cu reținerea grupului infracțional

  • 26 Iulie 12:29
La Bălți a fost destructurată o schemă de trafic de droguri, cu reținerea grupului infracțional

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a cinci bărbați din Bălți, după o captură de trei tipuri droguri de circa 100.000 lei – prezumtiv marijuana, cocaină și hașiș.

Bărbații reținuți au vârste cuprinse între 38 și 45 de ani și au fost monitorizați începând din decembrie 2023. Perchezițiile desfășurate cu sprijinul angajaților „Fulger” au avut loc la domiciliile acestora, de unde, pe lângă substanțele similare drogurilor (ce urmează să fie supuse expertizării), au fost ridicate și dispozitive de consumare a drogurilor: cântar electronic pentru porționarea lor, un pistol și o armă pneumatică; toate deținute deținute ilegal, precum și bani care ar proveni din vânzarea drogurilor – 67.000 lei și aproape 2.000 euro.

Liderul grupului infracțional a fost oprit pe drum, în timp ce conducea mașina drogat, după care a fost reținut, iar mașina i-a fost transportată la parcarea specială. Potrivit materialelor urmăririi penale, acesta ar fi membrul unei organizații obștești, conduse la rândul ei de către președintele unei organizații teritoriale de partid și consilier al unei administrații publice locale.

După reținerea acestora pentru 72 de ore, urmează ca Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) să cerceteze probele și să determine necesitatea solicitării arestului preventiv pentru 30 de zile în privința acestora, în vederea continuării investigațiilor. Cercetările continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău