La „APCE” a fost creat grupul „Baltic Plus” care condamnă ocuparea de către Rusia a Crimeii și a unor teritorii ale Ucrainei, Georgiei și R.Moldova

  • 02 Octombrie 2019 13:43
La „APCE” a fost creat grupul „Baltic Plus” care condamnă ocuparea de către Rusia a Crimeii și a unor teritorii ale Ucrainei, Georgiei și R.Moldova

Ucraina a semnat o declarație comună cu Letonia, Lituania, Estonia și Georgia cu privire la crearea grupului permanent "Baltic Plus" în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Despre aceasta a comunicat pe Facebook șefa delegației ucrainene la APCE, Elizaveta Iasko. Potrivit reprezentantei Kievului, „Baltic Plus" va avea sarcina de a continua politica de nerecunoaștere a anexării Crimeii, de a condamna ocuparea de către Rusia a Crimei, a unor teritorii din estul Ucrainei, ale Georgiei și R.Moldova.

"Acesta este rezultatul consultărilor noastre de la Strasbourg. Îi invităm în grupul pe toți cei pentru care valorile europene și îndeplinirea angajamentelor nu sunt vorbe go ale. Împreună vom apăra valorile Consiliului Europei pentru toți membrii săi, fără excepție", a scris Elizaveta Iasko.

Ea a spus că primul pas pe care trebuie să-l facă „Baltic Plus” este "renunțarea la marcarea celei de-a 70-a aniversări a APCE, care și-a pierdut autoritatea în ochii a milioane de cetățeni ai statelor membre" după decizia de a repune în drepturi delegația rusă la APCE. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău