La Anenii Noi este în plină desfășurare construcția unui Centru național de turism sportiv

  • 13 Octombrie 2023 11:30
La Anenii Noi este în plină desfășurare construcția unui Centru național de turism sportiv

Până în primăvara anului viitor urmează să fie finalizate lucrările de construcție a obiectivelor din cadrul proiectului regional "Anenii Noi - HUB Național de turism sportiv", transmite MOLDPRES cu referire la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Potrivit sursei citate, în prezent lucrările decurg conform planului de execuție, iar calitatea acestora a fost confirmată de responsabilul tehnic, contractat de agenție.

„În cadrul acestui proiect ambițios, au fost executate lucrările de construcție a clădirii care, potrivit aplicantului, va servi drept Centru de pregătire a loturilor olimpice naționale de triatlon, ciclism, motocros și caiac-canoe și va funcționa ca Academie pentru copii. Pentru moment, sunt în plină desfășurare lucrările de instalare a rețelelor interioare. Totodată, au fost finalizate lucrările de construcție a rampei de start și s-au înregistrat progrese la amenajarea pistei pentru bicicliști și BMX. Antreprenorul a comunicat despre planul de continuare a lucrărilor de terasament și amenajarea teritoriului adiacent construcțiilor executate”, indică ADR Centru.

Proiectul este implementat de ADR Centru, fiind susținut financiar cu peste 28 milioane lei (1,4 mln de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău