La alegerile președintelui Ucrainei, alegătorii moldoveni vor putea vota doar la Chișinău și la Bălți

  • 11 Martie 2019 18:32
La alegerile președintelui Ucrainei, alegătorii moldoveni vor putea vota doar la Chișinău și la Bălți

La alegerile președintelui Ucrainei, pe teritoriul Moldovei vor fi deschise două secții de votare - la Ambasada Ucrainei la Chișinău și la consulatul de la Bălți. Potrivit datelor ambasadei, în Moldova locuiesc peste 54 mii de cetățeni ucraineni cu drept de vot.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat al Ambasadei Ucrainei în RM, cei mai mulți ucraineni cu drept de vot locuiesc în regiunea transnistreană.

Au fost deja amenajate cabinele de vot și tehnica pentru activitatea comisiilor. Membrii organizațiilor publice ucrainene desfășoară activități de organizare a transportului, astfel încât cetățenii Ucrainei care doresc să participe la alegeri să-și poată exercita dreptul de vot.

"Tehnologiile moderne de comutație și de informare oferă o mulțime de diferite metode de desfășurare a campaniei electorale direct cu alegătorul în orice punct, fără a părăsi stafful electoral. Principalul lucru este ca această campanie să se desfășoară în cadrul legislației. Ambasada ia toate măsurile necesare pentru a aduce la secțiile de votare materiale informative ale candidaților la președinția Ucrainei", se spune în comunicat.

INFOTAG precizează: La alegerile prezidențiale din Ucraina au fost înregistrați în total 39 de candidați. Potrivit sondajelor, cele mai mari șanse de câștig le au actualul șef de stat, Petro Poroșenko, fostul premier Iulia Timoșenko și showmanul Vladimir Zelenski.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău