FOTO | La a treia ediție, Zilele Americii debutează astăzi, 18 mai, la Chișinău pe strada pietonală Eugen Doga

  • 18 Mai 2023 17:42
FOTO | La a treia ediție, Zilele Americii debutează astăzi, 18 mai, la Chișinău pe strada pietonală Eugen Doga

La a treia ediție, Zilele Americii debutează astăzi, 18 mai, la Chișinău pe strada pietonală Eugen Doga. Programul include evoluarea formației Big Hands Rhythm & Blues Band din New York, quest-uri interactive, activități sportive și intelectuale, gustări gratuite, scrie Radio Chișinău.

Al treilea an, Ambasada SUA organizează o serie de evenimente publice în aer liber consacrate cooperării dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, unde fiecare se poate regăsi și se poate distra alături de familia și prietenii săi.

Ambasadorul SUA, Kent Longston  a mulțumit pentru parteneriatele pe care le-a construit de mai mult timp în Rep. Moldova:

„Suntem bucuroși să împărtășim mâncarea, muzica, cultura și filmul american. De la începutul independeței, SUA ajută RM să construiască un viitor mai democratic. De zilele Americi rugăm să vă apropiați să aflați mai mult de la organizațiile prin proiectele cărora am contribuit la bunăstarea oamenilor din RM”, spune Kent Longston.

Prezent la deschiderea evenimentului, a fost și premierul Dorin Recean.

„Suntem alături de prietenii nostru care au grijă să promoveze valorile democratice din toată lumea. Mă adresez tuturor voluntarilor care au decis să rămână în RM, sunt activi și integrați prin proiectele pe care le pun în aplicare. Mă bucur ca noi avem această prietenie prin care face lumea mai bună”, spune Dorin Recean.

Mai multe organizații non profit au fost prezente în cadrul evenimentului “America Days”, prezentând rezultatele proiectelor finanțate de USAID:
“Proiectul “Date pentru impact” finanțat de Agenția pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite, urmărește valorificarea puterii datelor în beneficiul copiilor prin întărirea capacității Guvernului și a partenerilor săi în a lua decizii bazate pe evidențe, care răspund eficient priorităților din domeniul copilului” a spus asistenta în cadrul proiectului, Cristina Gherman.

“Schimbări în reforma justiției și combaterea corupției au fost posibile gratie mai multor proiecte finanțate de SUA în Rep. Moldova”, a spus coordonator comunicare CRJM, Dumitru Jomir.

Seara, publicul este invitat la  proiecția filmului în aer liber „Finch” (2021) cu actorul Tom Hanks, în rolul titular. Proiecția va fi în engleză cu subtitrare în limba română, pop-corn inclus.

Pe 19  mai, evenimentul va continua la Bălți, în Piața Independenței, și pe 20 mai la Cahul, de la 15:00 la 21:00, în Piața Independenței.

America Days este un eveniment organizat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii, promovând prietenia cu Rep. Moldova, și proiectele implementate de USAID.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău