La 30 de ani de la revoluția de catifea, cehii cer demisia premierului

  • 17 Noiembrie 2019 21:26
La 30 de ani de la revoluția de catifea, cehii cer demisia premierului

Cehii marchează, în acest sfârșit de săptămână, 30 de ani de la Revoluția de catifea. Sute de mii de oameni s-au întors în locul celei mai mari demonstrații de atunci și au cerut din nou demisia premierului, potrivit tvr.ro.

Potrivit sursei, între 200 și 300 de mii de cehi au răspuns apelului unei mișcări activiste denumite Milioane de Momente pentru Democrație, care de un an și jumătate organizează demonstrații împotriva premierului Andrei Babis. Acum i-au dat un nou ultimatum.

Premierul Babis a fost acuzat de conflict de interese și deturnare de fonduri europene în folos propriu, acuzații pe care le respinge. Recent procurorii au retras toate acuzațiile, fapt care l-a pus pe ministrul Justiției în colimatorul protestatarilor.

Apelurile la demisie au fost și împotriva președintelui Milos Zeman care a catalogat aceste proteste ca fiind nedemocratice. Într-o emisiune, șeful statului a spus că a fost votat de milioane de cehi, așa că cei adunați în piață sunt nesemnificativi. De altfel și partidul premierului Babis continuă să conducă detașta în sondaje.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău