La 21 iulie începe admiterea în universități

  • 16 Iulie 2014 20:38
La 21 iulie începe admiterea în universități

Admiterea în universități va începe la 21 iulie și va dura până la 31 august.

Pentru anul acesta, la ciclul de licență și la cel de masterat, sunt oferite în total aproape 30 de mii de locuri, dintre care aproape 10 mii fără plată, informează Ministerul Educației.

Pentru absolvenții din raioanele de est ale Republicii și din mun. Bender sunt preconizate aproape 500 de locuri, iar alte peste 300 de locuri - studenților străini.

Anul acesta, 90 la sută din numărul total de locuri în universități vor fi destinate deținătorii diplomelor de bacalaureat și 10 la sută – deținătorilor diplomelor de studii medii de specialitate.

Candidații vor putea  participa la concursul de admitere concomitent la mai multe specialități, la una sau mai multe instituții, dar pot fi înmatriculați la o singură specialitate  din cadrul unei singure instituții de învățământ superior.

Universitățile vor desfășura sesiunea de admitere în baza metodologiilor proprii, luând în calcul media examenului de bacalaureat, media celor trei ani de studii în liceu, media la diverse discipline de profil. De asemenea, unele universități vor organiza și probe de aptitudini. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău