Kurt Volker: Invazia rusă a creat o Ucraina mai naționalistă, mai unită și mai pro-occidentală

  • 30 August 2017 11:59
Kurt Volker: Invazia rusă a creat o Ucraina mai naționalistă, mai unită și mai pro-occidentală

Reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA, Kurt Volker consideră că intervenția armată a Rusiei în Ucraina a condus la unificarea societății ucrainene.

Într-un interviu cu DW.com, Volker a declarat ca prin desfășurarea de trupe în Ucraina, Rusia spera să fie în măsură să mențină Ucraina în orbita sa, ca parte a sferei de influență și a identității Rusiei, scrie paginaderusia.ro.

„Dar, în realitate, invazia și ocupația au creat o Ucraină mai naționalista, mai unită și mai pro-occidentala. Acest lucru nu a adus niciun folos intereselor Rusiei. De fapt, acest lucru chiar i-a dăunat”, a spus Volker.

Reprezentantul special crede că este posibil ca Rusia să înrăutățească situația și că această confruntare sa se transforme într-un alt „conflict înghețat”.

„Nu cred că cineva vrea asta. După părerea mea, trebuie să depunem eforturi pentru a preveni și rezolva acest conflict, astfel încât Ucraina să-și recupereze teritoriul și să se garanteze securitatea tuturor cetățenilor din Ucraina „, a adăugat Volker.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău