Dmitro Kuleba, după discuția cu Antony Blinken: Mai multe arme și alte ajutoare în drum spre Ucraina

  • 15 Mai 12:51
Dmitro Kuleba, după discuția cu Antony Blinken: Mai multe arme și alte ajutoare în drum spre Ucraina

Ministrul ucrainean al afacerilor externe Dmitro Kuleba s-a întâlnit duminică, în marja reuniunii informale NATO de la Berlin, cu secretarul de stat american Antony Blinken, precizând că Ucraina va beneficia de "mai multe arme și alte ajutoare în drum spre Ucraina", informează Reuters, citată de hotnews.ro.

"Am convenit să conclucrăm îndeaproape pentru a ne asigura că exporturile de produse alimentare din Ucraina ajung la consumatori în Africa și Asia. Le suntem recunoscători secretarului de stat Blinken și SUA pentru leadershipul și sprijinul lor neclintit", a notat Kuleba pe Twitter, potrivit sursei citate.

Kuleba urma să informeze în cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai țărilor din NATO, duminică, la Berlin, asupra situației de pe teren în Ucraina și despre modul în care alianța poate ajuta în continuare această țară, în timp ce ea luptă deja de 12 săptămâni împotriva forțelor militare ruse care au invadat-o pe 24 februarie.

Cei doi oficiali au discutat despre impactul invaziei ruse asupra Ucrainei, inclusiv asupra securității alimentare globale, a informat la rândul său purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american Ned Price.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
18
Fri
21
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău