Kuleba: Dacă forțele armate ale Belarusului intră în Ucraina, vor fi distruse fără milă, la fel cum și armata rusă este distrusă

  • 24 Martie 2022 10:12
Kuleba: Dacă forțele armate ale Belarusului intră în Ucraina, vor fi distruse fără milă, la fel cum și armata rusă este distrusă

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a avertizat joi Belarusul că dacă forțele sale armate intră în Ucraina și încep ostilitățile, la presiunea Kremlinului, „vor fi distruse fără milă”, așa cum se întâmplă și cu armata rusă.

„Am comunicat simplu și clar părții belaruse că, dacă forțele sale armate intră pe teritoriul Ucrainei și încep aici ostilitățile, vor fi distruse fără milă, la fel cum și armata rusă este distrusă.

Cred că ultimul lucru care ar putea interesa Belarusul este ca fiii, frații și soții săi să moară aici din cauza unor idei absurde ale (președinților rus Vladimir) Putin și (belarus Aleksandr) Lukașenko", a declarat Kuleba la televiziunea ucraineană, citat de agenția Ukrinform.

Kuleba a adăugat că, potrivit unor surse, armata belarusă „nici nu vrea și nici nu este pregătită să lupte împotriva Ucrainei”, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Agenția Ukrinform relatează - citând Ministerul Apărării ucrainean - că Rusia încearcă să convingă armata belarusă să participe la războiul împotriva Ucrainei, oferind inclusiv sume de bani între 1.000 și 1.500 de euro pe lună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău