Kremlinul spune că folosirea rezervelor financiare ale Rusiei pentru reconstrucția Ucrainei ar fi „un jaf la drumul mare”

  • 18 Mai 2022 12:30
Kremlinul spune că folosirea rezervelor financiare ale Rusiei pentru reconstrucția Ucrainei ar fi „un jaf la drumul mare”

Folosirea rezervelor financiare ale Rusiei de către Uniunea Europeană și țările G7 pentru reconstrucția Ucrainei după invazia armatei ruse ar fi „un jaf la drumul mare”, a spus Kremlinul, marți, relatează Reuters. Kremlinul a mai spus și că o astfel de măsură „ar provoca un răspuns în consecință” din partea Rusiei.

Ministrul german al finanțelor, Christian Lindner, a declarat pentru patru publicații europene că este deschis ideii de a confisca activele rusești înghețate ca parte a sancțiunilor și pentru folosirea lor pentru a finanța reconstrucția Ucrainei, scrie digi24.ro.

El a mai spus și că mai multe propuneri în acest sens sunt deeja discutate printre țările G7 și UE.

Reacția de la Kremlin nu a întârziat să apară – Dmitri Peskov le-a spus jurnaliștilor că nimeni nu a informat Rusia de o astfel de inițiativă și a calificat-o drept „o acțiune ilegală, flagrantă și care ar provoca un răspuns în consecință”.

„Ar fi, în fapt, un jaf la drumul mare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Organizația G7 a interzis tranzacțiile cu Banca Centrală a Rusiei și i-a înghețat activele depozitate în jurisdicțiile țărilor membre după ce Rusia a invadat Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău