Kremlinul nu comentează referitor la trecerea unei rachete rusești prin spațiul aerian al Republicii Moldova

  • 10 Februarie 2023 16:20
Kremlinul nu comentează referitor la trecerea unei rachete rusești prin spațiul aerian al Republicii Moldova

Kremlinul nu comentează informațiile cu privire la trecerea unei rachete rusești prin spațiul aerian al Republicii Moldova în cursul zilei de vineri, scrie Agerpres.

"Nu, nu aș putea să comentez acest lucru. Acest lucru este direct legat de operațiunea militară specială în sine, acestea sunt chestiuni care țin de Ministerul Apărării", a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, pentru presă, citat de TASS.

Comandantul șef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a fost cel care a anunțat inițial că două rachete de croazieră rusești au pătruns vineri în spațiul aerian al României și al Republicii Moldova înainte de a intra în Ucraina, în timpul atacului masiv rusesc din cursul dimineții.

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență la MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a atrage atenția părții ruse asupra'' încălcării inacceptabile" a spațiului aerian al republicii, a anunțat serviciul de presă al ministerului.

Ministerul Apărării Naționale din România a comunicat că o țintă aeriană, cel mai probabil o rachetă de croazieră lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federației Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, fiind detectată vineri de sistemul de supraveghere aeria

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău