Kremlinul confirmă că Viktor Ianukovici beneficiază de protecție din partea statului rus

  • 08 Februarie 2019 19:15
Kremlinul confirmă că Viktor Ianukovici beneficiază de protecție din partea statului rus

Fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici, aflat în exil în Federația Rusă, beneficiază de protecție din partea statului rus, a confirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit acestuia, protecția lui Ianukovici este asigurată printr-o decizie a președintelui rus, Vladimir Putin. "Acesta (Viktor Ianukovici, n.red) se află sub protecție conform unui decret al președintelui Federației Ruse" - a subliniat Peskov.

Întrebat dacă există un decret semnat de Putin prin care lui Viktor Ianukovici să-i fie asigurată protecția, Peskov a răspuns afirmativ. "Da, un decret din perioada în care Ianukovici a intrat în țară ca șef de stat" - a menționat reprezentantul Kremlinului.

Cu toate acestea, Peskov nu a precizat ce fel de structură îl protejează pe Viktor Ianukovici. Recent, fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici a fost condamnat de un tribunal din Kiev la 13 ani de închisoare, procesul desfășurându-se în absența acuzatului. Ianukovici a declarat că "sentința este ilegală".

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău