Kremlinul a declarat că discuțiile de pace dintre Moscova și Kiev nu au produs deocamdată niciun progres major

  • 21 Martie 2022 12:11
Kremlinul a declarat că discuțiile de pace dintre Moscova și Kiev nu au produs deocamdată niciun progres major

Kremlinul a declarat astăzi că discuțiile de pace dintre Moscova și Kiev nu au produs deocamdată niciun progres major, și a cerut statelor care pot exercita o influență asupra Ucrainei să recurgă la ea pentru a determina Kievul să adopte o poziție mai constructivă la negocieri, transmite Agerpres.

Vorbind cu reporterii prin teleconferință, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Europa va fi lovită puternic în eventualitatea unui embargou asupra petrolului rusesc, care va dezechilibra din punct de vedere energetic continentul, dar nu va afecta și Statele Unite.

Guvernele din țările membre ale Uniunii Europene vor analiza un posibil embargou asupra petrolului rusesc în contextul în care liderii europeni se vor întâlni săptămâna aceasta cu președintele american Joe Biden pentru o serie de summituri concepute să întărească răspunsul Occidentului la invazia Rusiei.

Autoritățile de la Moscova au avertizat că eventualele sancțiuni UE care să vizeze petrolul rusesc ar putea determina Moscova să închidă marile conducte de gaze care alimentează Europa. UE depinde de Rusia pentru 40% din necesarul său de gaze naturale, iar Germania, prima economie a Europei, este cea mai dependentă de gazele rusești. În plus, Germania este și cel mai mare cumpărător de petrol rusesc din UE. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău