Kremlin: Reacția Occidentului la încetarea focului în Ucraina a fost „cinică”

  • 10 Ianuarie 2023 14:15
Kremlin: Reacția Occidentului la încetarea focului în Ucraina a fost „cinică”

Kremlinul a declarat marți că Ucraina și Occidentul au reacționat „cinic” la încetarea focului de 36 de ore propusă de președintele rus Vladimir Putin pentru a marca Crăciunul ortodox pe stil vechi, informează Agerpres.

„Am întâlnit o reacție cinică din partea Kievului și unui număr de lideri occidentali", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un briefing cotidian.

„Repet: cinică și inexplicabilă", a subliniat secretarul de presă al șefului statului rus, citat pe de altă parte de agenția oficială de presă TASS.

„Dacă cineva dintre creștinii ortodocși din zona operațiunii militare speciale din Ucraina a putut să se roage de Crăciun în biserică, înseamnă că armistițiul inițiat de Rusia și-a atins deja scopul", potrivit lui Peskov, utilizând termenul folosit de Rusia pentru invadarea Ucrainei lansată la 24 februarie 2022.

Potrivit Rusiei, armistițiul a fost anunțat în scopuri umanitare pentru ca creștinii ortodocși să sărbătorească Crăciunul pe stil vechi, dar Ucraina spune că trupele ruse au bombardat zeci de poziții și așezări de-a lungul liniei frontului sâmbătă, când armistițiul ar fi trebuit să fie în vigoare, adaugă Reuters. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău