Krasnoselski: Unica soluție a conflictului transnistrean ar fi recunoașterea Trasnistriei

  • 02 Iulie 2017 05:57
Krasnoselski: Unica soluție a conflictului transnistrean ar fi recunoașterea Trasnistriei

Unica soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean ar fi recunoașterea Trasnistriei, însă autoritățile de la Chișinău nut sunt pregătite moral pentru un asemenea pas, consideră liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

După cum transmite agenția oficială de la Tiraspol, novostipmr.com, șeful administrației separatiste a făcut această afirmație în cadrul colegiului așa-zisului ”minister de externe” al nerecunoscutei ”republici moldovenești nistrene”.

Vadim Krasnoselski susține că diferendul transnistrean nu poate fi soluționat prin reintegrare sau prin federalizare, din cauza disensiunilor de ordin geopolitic existente în regiune de ”secole” și a confruntării dintre lumea occidentală și cea rusă.

Liderul de la Tiraspol este convins că politicienii de la Chișinău înțeleg cum s-ar putea de soluționat conflictul pe cale politică, dar ei nu sunt gata din punct de vedere moral să facă acest lucru, având în vedere ciclurile electorale neîncetate din R. Moldova.

Vadim Krasnoselski a numit ”stranie” poziția lui Igor Dodon exprimată recent precum că o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 nu este planificată din cauza faptului că Tiraspolul va insista pe includerea pe ordinea de zi a chestiunii cu privire la controlul comun moldo-ucrainean la punctele de trecere a frontierei pe segmentul transnistrean, care ar fi o problemă internă a Chișinăului și Kievului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău