Krasnoselski nu-l mai crede pe Dodon: „Abordările președintelui R. Moldova provoacă confuzii”

  • 12 Octombrie 2017 18:03
Krasnoselski nu-l mai crede pe Dodon: „Abordările președintelui R. Moldova provoacă confuzii”

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pare a fi dezamăgit de deciziile și acțiunile președintelui Igor Dodon.

 Într-un ineterviu acesta a declarat că Dodon nu mai întreprinde pașii necesari pentru apropierea de regiunea transnistreană, chiar dacă a făcut multe declarații în acest sens în cadrul întrevederilor, transmite Realitatea.net.

„Abordările practice ale președintelui Republicii Moldova față de țara noastră provoacă unele confuzii. Deci, personal, am susținut pe deplin dorința lui Igor Dodon de a purcede la un dialog. Am avut două întrevederi, în mod clar acceptate pentru a rezolva problemele specifice ale oamenilor, pentru a evita politizarea inutilă a acestor probleme. Din partea noastră, am făcut primii cinci pași spre partea moldovenească”, a declarat liderul de la Tiraspol. 

Acesta și-a exprimat nefericirea din motiv că în ciuda declarațiilor promițătoare, nu a văzut pași similari din partea lui Dodon. 

„Chiar dacă a făcut promisiuni, pași concreți din partea colegului meu nu am văzut. În schimb, Igor Dodon a sprijinit Guvernul Republicii Moldova în acțiunile de întărire a blocadei Transnistriei prin instaurarea controlului comun cu Ucraina la punctele de trecere a frontierei ucraineano-transnistrene. Mai mult, Igor Dodon a confirmat în mod public că Parlamentul, Guvernul și el au o poziție comună față de Transnistria. După cum știți, Moldova a intensificat măsurile de presiune asupra regiunii transnistrene, fapt ce nu are nimic comun cu stabilirea unor compromisuri sau dialoguri dintre părți. Oare poate o astfel de poziție să exprime sinceritatea scopurilor declarate anterior?!”, a menționat Krasnoselski în cadrul interviului pentru Sng.today

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
25 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:47 %
Vint:4,6 m/s
Dum
24 °C
Lun
23 °C
Mar
24 °C
Mie
23 °C
Joi
25 °C

Curs oficial BNM 19 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 18.9105 -0.0000
USD 16.6386 -0.0000
RON 4.0576 -0.0000
UAH 0.5989 -0.0000
RUB 0.2482 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău