Kovesi poate rămne singurul candidat la Parchetul European, în cazul în care contracandidatul ei va fi ales la conducerea DNA-ului francez

  • 05 Iulie 2019 14:20
Kovesi poate rămne singurul candidat la Parchetul European, în cazul în care contracandidatul ei va fi ales la conducerea DNA-ului francez

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, este favorit pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța, corespondentul DNA, relatează postul de televiziune TV5Monde.

În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcția de șef al Parchetului Național Financiar, Laura Codruța Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcția de procuror-șef în cadrul Parchetului European. 

Consiliul Uniunii Europene, care susține candidatura lui Bohnert, actual procuror general la Reims, se opune numirii în funcție a Codruței Kovesi. Aceasta beneficiază de susținerea Parlamentului European. Între cele două instituții au fost organizate mai multe runde de negocieri, dar momentan nu au ajuns la un consens. 

În urma unui vot secret, în luna februarie, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruța Kövesi pe primul loc în lista de candidați pentru postul de procuror-șef european. Rezultatul a fost: Laura Codruța Kovesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franța) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferată anterior și în Comisia CONT.  

În schimb, în urma votului reprezentanților permanenți ai statelor în Consiliul Uniunii Europene, Jean-François Bohnert s-a clasat pe primul loc pe lista pentru desemnarea procurorului-șef european, fiind urmat de Laura Codruța Kovesi, din România, și de germanul Andres Ritter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău