Kosovo | Acuzată de fraudarea alegerilor, șefa diplomației Meliza Haradinaj-Stublla a demisionat

  • 09 Martie 2021 16:49
Kosovo | Acuzată de fraudarea alegerilor, șefa diplomației Meliza Haradinaj-Stublla a demisionat

Șefa diplomației kosovare Meliza Haradinaj-Stublla a demisionat marți, explicând că a luat această decizie pentru a se putea apăra de acuzațiile de fraudare a alegerilor, relatează dpa, care citează presa locală.

Haradinaj-Stublla a afirmat că faptul că renunță la funcție nu înseamnă în niciun caz că recunoaște vreo vină, ci este un pas necesar pentru a se putea concentra pe apărarea sa în justiție.

Potrivit acuzațiilor respective, soțul Melizei Haradinaj-Stublla ar fi mituit oficialități electorale astfel încât să nu existe obstacole în drumul său pentru a deveni membră a parlamentului.

Comisia electorală din Kosovo a cerut o renumărare a voturilor obținute de Alianța pentru Viitorul Kosovo (AAK), partidul lui Haradinaj-Stublla, în alegerile din 14 februarie. AAK face parte din coaliția guvernamentală condusă de Avdullah Hoti, care și-a preluat mandatul în iunie.

Alegerile au trebuit să fie repetate întrucât, potrivit unei decizii a Curții Constituționale kosovare, precedentul guvern fusese format printr-un vot ilegitim în parlament.

În orice caz, este improbabil ca AAK să facă parte din viitorul guvern, după ce partidul Vetevendosje a obținut 58 dintre cele 120 de mandate parlamentare în cele mai recente alegeri, oferindu-i liderului său, Albin Kurti, o mare flexibilitate în alegerea partenerilor de coaliție. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău