Klaus Iohannis: România va continua să sprijine puternic parcursul european al R. Moldova (audio)

  • 14 Decembrie 2023 20:21
0%
00:00:00
00:00:00

România va juca un rol important în procesul negocierilor de aderare a R. Moldova pentru că avem ambiția să reușească, a declarat președintele român Klaus Iohannis, răspunzând la întrebarea adresată de corespondentul Radio România Chișinău despre aportul României în procesul de aderare europeană și rolul de mai departe a Bucureștiului.

Felicitări R. Moldova, Ucrainei și mult succes în negocierile de aderare. Acesta este primul rezultat al Consiliului de astăzi și nu exagerez când spun  că este unul istoric. Este un pas foarte important pentru aceste țări și sunt foarte optimist că lucrurile vor merge bine mai departe. Și R. Moldova și Ucraina s-au străduit mult, au reușit sa obțină în timp record progrese remarcabile, onorate astăzi de Consiliul European”, a mai menționat șeful statului român.  

Președintele României a admis că negocierile au durat mult, pe alocuri au fost complicate, amiabile și strategice, dar important este finalul, a declarat oficialul de la București.

România va continua să sprijine puternic parcursul european al Rep. Moldova. „Vom juca în continuare un rol important în procesul negocierilor R. Moldova pentru ca avem ambiția ca R. Moldova sa reușească, suntem implicați în abordarea reformelor. Pe de altă parte, vom continua să arătam, aici la Bruxelles, ce bine performează R. Moldova la Bruxelles”, a spus președintele României.

Klaus Iohannis: România va continua să sprijine puternic parcursul european al R. Moldova (audio)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău