Klaus Iohannis: Vom continua politica de sprijin al drumului european al R.Moldova

  • 30 August 2017 15:06
Klaus Iohannis: Vom continua politica de sprijin al drumului european al R.Moldova

Prioritatea permanentă a României este dezvoltarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, a declarat președintele României Klaus Iohannis, la întâlnirea cu ambasadorii și consulii români acreditați în străinătate, care în aceste zile sunt prezenți la București la Reuniunea Anuală a Diplomației Române. 

Klaus Iohannis a arătat că România continuă politica de sprijin privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, notează Agerpres.

„În ceea ce privește vecinătatea imediată, vă reamintesc prioritatea permanentă a României, pe care o reprezintă dezvoltarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, o temă complicată. Vom continua politica de sprijin al drumului european al Chișinăului, inclusiv prin consolidarea instituțiilor democratice, proiectele bilaterale de interconectare strategică și cele cu beneficii directe pentru cetățenii din Moldova. Acest efort al României va fi dezvoltat, ca și până acum, pe baza asumării sincere și a implementării de către Guvernul Republicii Moldova a reformelor cheie de care este nevoie”, a spus președintele României Klaus Iohannis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău